Proiect de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar, derulat la Grădinița Nr.1 Popești

Proiect de prevenire a violenței și a infracțiunilor în mediul școlar, derulat la Grădinița Nr.1 Popești

Joi, 25 ianuarie, la Grădinița cu Program Normal nr. 1 Popești, s-a desfășurat prima etapă a activității ”Ateliere de lucru pentru identificarea tipurilor de violență și abuz”, parte a proiectului Școlii Gimnaziale ”Profesor Doctor General Gheorghe V Zaharia” Popești intitulat ”Toți împotriva violenței”, organizat și finanțat de Ministerul Educației, conform prevederilor OME nr. 6631/10.11.2023 pentru aprobarea Programului de prevenire a violenței şi a infracțiunilor în mediul şcolar „Împreună prindem curaj” şi pentru alocarea sumelor provenind din Mecanismul național de susținere a prevenirii criminalitäții. Activitatea a fost coordonată de către managerul de proiect, prof. Bercaru Ionuț, alături de responsabilii pentru activitățile la nivel preșcolar, profesoarele pentru învățământ preșcolar Despa Mirela, de la Grădinița PN nr. 1, și Stoica Diana, de la Grădinița PN nr. 2 din Popești, alături de consilierul școlar Andreș Valerica și de președinta Asociației ”Viitorul Sună Bine” Popești, Diana Bratosin, partener în derularea activităților proiectului.

Beneficiarii direcți ai activităților proiectate de către echipa de la Școala Gimnazială “Profesor Doctor General Gheorghe V Zaharia” Popești sunt toți cei 177 de preșcolari și elevi (42 de preșcolari) și un număr de circa 80 de părinți ai preșcolarilor și elevilor din situații de risc. Atelierele de lucru pentru identificarea tipurilor de violență și abuz vor fi continuate și pentru nivelurile primar și gimnazial și vor fi urmate de ateliere de lucru pentru creșterea stimei de sine pentru raportarea cazurilor de violență și de ateliere de creație artistică pentru prevenirea violenței.
Alături de Asociația ”Viitorul sună bine”, în activitățile proiectului de la Popești sunt implicați, ca parteneri, Asociația” Eu, tu și ei” din Focșani, Postul de Poliție Popești și Căminul Cultural Popești. Participanții la activități, de toate vârstele, vor avea ocazia să își prezinte produsele proiectului și să fie premiați în cadrul unei festivități organizate la Căminul Cultural Popești, în data de 30 mai 2024. (comunicat de presă)

Sursa: https://www.vrancea24.ro/proiect-de-prevenire-a-violentei-si-a-infractiunilor-in-mediul-scolar-derulat-la-gradinita-nr-1-popesti/

Share this post