Foto | A început proiectul „Toți împotriva violenței” la Popești

Foto | A început proiectul „Toți împotriva violenței” la Popești

Joi 25 ianuarie 2024 a avut loc prima activitate din cadrul proiectului „Toți împotriva violenței” mai exact constituirea atelierelor de lucru pentru idendificarea tipurilor de violență și abuz la Popești în județul Vrancea.

Instituția organizatoare a activităților din cadrul Proiectului “Împreună prindem curaj’, aprobat prin OME nr. 6631/10.11.2023 în Programul de prevenire a violenței şi a infracțiunilor în mediul şcolar „Împreună prindem curaj” , Şcoala Gimnazială „ Profesor Doctor General Gheorghe V Zaharia ” Popeşti, județul Vrancea, reprezentată prin prof. lonuț Adrian Bercaru – director și instituția parteneră în derularea activităților din cadrul proiectulului „ Asociația Viitorul sună bine ” Scopul principal al acestor activitati este de a îmbunătăți abilitatile socio- emoționale ale preșcolarilor si elevilor si capacitatea acestora de a identifica, interpreta, exprima, autocontrola emoțiile într-o manieră constructivă față de sine și față de ceilalți.

Beneficiarii direcți ai activităților desfășurate în cadrul proiectului de către echipa de la Şcoala Gimnazială „ Profesor Doctor General Gheorghe V Zaharia ” Popeşti sunt toți cei 177 de preșcolari și elevi (42 de preșcolari) și un număr de circa 80 de părinți ai preșcolarilor și elevilor din situații de risc. Atelierele de lucru pentru identificarea tipurilor de violență și abuz vor fi continuate și pentru nivelurile primar și gimnazial și vor fi urmate de ateliere de lucru pentru creșterea stimei de sine pentru raportarea cazurilor de violență și de ateliere de creație artistică pentru prevenirea violenței. Alături de Asociația „ Viitorul sună bine” , în activitățile proiectului de la Popești sunt implicați ca parteneri și Asociația „ Eu, tu și ei ” din Focșani, Postul de Poliție Popești și Căminul Cultural Popești. Participanții la activități, de toate vârstele, vor avea ocazia să își prezinte activitățile proiectului și să fie premiați în cadrul unei festivități organizate la Căminul cultural Popești în data de 30 mai 2024.

Activitatea a fost coordonată de către managerul de proiect prof. lonuț Adrian Bercaru, alături de responsabilii pentru activitățile la nivel preșcolar, profesoarele pentru învățământ preșcolar Mirela Despa de la Grădinița cu Program Normal nr. 1 și Diana Stoica de la Grădinița cu Program Normal nr. 2 din Popești, alături de consilierul școlar Valerica Andreș și de Diana Bratosin de la „ Asociația Viitorul sună bine “

Sursa: https://www.ziaruldevrancea.ro/promo/brand-voice/foto-a-inceput-proiectul-toti-impotriva-violentei–la-popesti

Share this post