FESTIVAL NAȚIONAL DE FOTOGRAFIE, ONLINE, „INSTANTANEE“

Parteneri media:

DARUNID, VEI DOBANDI!
1. Cum redirecționezi 3,5%?
E simplu și gratuit să ajuți! Banii pentru impozitul tău sunt deja la stat, așa că să îi redirecționezi nu prezintă NICIUN COST.
Fiecare formular se transformă  în susținerea artistică, sportivă, școlară a copiilor talentați, în susținerea unor proiecte școlare, medicale, sociale, în susținerea familiilor cu copii ce provin din medii defavorizate, care se confruntă cu mari probleme de existență.

2. Ce completezi?
În 2 minute, cu datele personale la secțiunea 1 + semnătura contribuabilului (în stânga jos). Datele noastre sunt deja completate.
IMPORTANT! Poţi face redirecţionarea celor 3,5% pentru o perioadă de 2 ani. Anul viitor ANAF va redirecţiona automat suma către noi.

3. Până când poți completa?
1 mai – pentru trimiterea online a formularului către bratosin.diana@yahoo.com
25 mai – pentru trimiterea online a formularului către ANAF sau depunerea lui de către tine la unitatea ANAF de care aparții.

4. Cum trimiți formularul?
a. Trimiți formularul tău completat și semnat, scanat în format PDF, pe adresa: bratosin.diana@yahoo.com
Data limita: 1 mai. Daca ai mai multe formulare colectate ni le poți trimite până la 1 mai pe toate scanate într-un PDF sau în PDF-uri separate pe adresa de mai sus. Noi le vom colecta și le vom trimite apoi pe toate către agențiile ANAF corespunzătoare, cu borderou de primire.
Dacă ai peste 10 formulare colectate fizic, ni le poți trimite prin curier la sediul nostru din str. Abeaboeru Petre nr.62, loc. Popesti, jud. Vrancea.

b. Trimiți formularul completat prin poștă la agenția ANAF de care aparții, obligatoriu cu confirmare de primire sau îl poți depune personal la sediul ANAF de unde aparții. Data limită: 25 mai.

c. Poți depune formularul tău și ONLINE. Data limită: 25 mai.
Cum depui formularul ONLINE în Spaţiul Public Virtual?
Daca iti creezi cont online in Spatiul Public Virtual, pe www.anaf.ro – de acum vei putea depune orice declaratie.
Dacă ai deja cont (de obicei au cont mai ales persoanele cu profesii liberale – medici, avocați, cei cu contracte de drepturi de autor, cu venituri anterioare din alte surse), doar intri in cont si selectezi formularul 230, unde adaugi datele noastre:
ASOCIAŢIA “VIITORUL SUNĂ BINE”
CIF: 44151706
Cont: RO18BTRLRONCRT0591509601
Banca TRANSILVANIA- SUCURSALA FOCSANI, VRANCEA

– Daca nu ai cont, te înregistrezi pe site-ul ANAF și apoi depui formularul.

5. Întrebări frecvente.

❓De ce e important să redirecționezi?
Doar aproximativ 30% dintre români redirecționează impozitul prin completarea formularului 230. Putem fi mai mulți și putem salva mai multe destine!

❓Ce completez în formular?
Secțiunea I cu datele tale. Te sfătuim să completezi și câmpul de mail și/sau
telefon, în cazul în care ANAF are nevoie să ia legătura cu tine. Bifezi dacă vrei să redirecționezi pentru 1 sau 2 ani. Semnezi la “Semnătură contribuabil”!
Redirecționarea pe 2 ani?
Tot de anul trecut direcționarea se poate face pentru 2 ani. Dacă ai completat anul trecut, nu mai este nevoie să completezi anul acesta. Dacă ai completat pentru altă asociație, fondurile se vor împărți între cele două.
3,5% sau 2%?
De acum 2 ani procentul este de 3,5%, în loc de 2% și compensează scaderea impozitului pe venit de la 16% la 10%)

❓Trebuie să completez împuternicirea?
Completezi împuternicirea doar dacă altcineva va face depunerea în locul tău. Atenție, nu se aplică dacă ONG-ul face depunerea în locul tău. În schimb, ei trebuie să te introducă într-un borderou care însoțește formularele la ANAF.

❓Cine poate redirecționa?
Persoanele care realizează venituri impozabile: salarii și asimilate salariilor, pensii (peste 2000 lei), activități independente, sportive, drepturi de proprietate intelectuală sau din cedarea folosinței bunurilor (de exemplu, chirii) și cei care au obligația depunerii declaraţiei unice 212, care se depune până la data de 25 mai 2022, inclusiv. Aici intră cei care fac venituri în străinătate și plătesc impozitul în România.

❓Dacă sunt PFA pot redirecționa?
Da, poți face asta prin declarația unică, la rubrica de 3.5%. PFA-urile pot face atât sponsorizări, cât și redirecționare în același an fiscal!

❓Pot depune personal formularul?
Poți depune formularul și personal: fizic, la ANAF-ul de care aparții (după buletin),prin poștă cu confirmare de primire sau online prin SPV. Termenul limită este 25 mai.